حجت الاسلام محمد علی خسروی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در شهرکرد، در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی با اشاره به جایگاه و اهمیت حوزه های علمیه در تثبیت انقلاب اسلامی و دستاوردهای چهل ساله آن اظهار کرد: واقعیت آن است که حوزه علمیه خاستگاه انقلاب اسلامی است، به ویژه حوزه هایی چون قم، اصفهان، مشهد و تهران که نقش بسزایی در این زمینه داشته اند و این نقش باید هم چنان باقی مانده و برجسته گردد.
وی با بیان جایگاه علمی اساتید و فضلای حوزه های علمیه و بهره گیری دانشگاه ها از این ظرفیت گفت: حوزه های علمیه در عین این که بیشترین خیر را برای نظام رقم زده اند، کمترین هزینه را نیز برای نظام داشته اند و اگر بین هزینه و بودجه حوزه های علمیه با سایر مراکز علمی کشور مقایسه ای صورت گیرد این هزینه به مراتب بسیار کمتر می باشد، اما در عین حال کمک حوزه های علمیه برای ادامه انقلاب اسلامی از سایرین بیشتر بوده است.
استاد سطح عالی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: در واقع آنچه که وجود دارد آن است که توقع از حوزه های علمیه بیش از این است و حضرت امام(ره) نیز در فرمایشات خود بر این نکته تاکید داشته اند و فرموده اند " حوزه های علمیه باید نبض تفکر آینده جامعه را در دست داشته باشند" و این مسئله یک مبنا برای حوزه ها به شمار می رود.
وی افزود: البته اشکالات و آسیب هایی نیز متوجه حوزه می باشد و با توجه به نیازهای آینده جامعه، حوزه های علمیه باید قوت و قدرت این را داشته باشند تا نیازها، اندیشه ها و افکار را در ابعاد مختلف مدیریت نمایند.
حجت الاسلام خسروی با تاکید بر فرمایش رهبر انقلاب مبنی جایگاه حوزه انقلابی در تداوم انقلاب اسلامی تصریح کرد: حوزه های علمیه در دو بعد تزریق اندیشه انقلابی به جامعه و اقدام و عمل انقلابی باید پیشگام باشند و باید در سطح عمومی و هم چنین در سطح تخصصی این مسئله جدی گرفته شود.
استاد سطح عالی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: جای تعجب است که پس از گذشت40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز یک مرکز رسمی برای تئوری پردازی نظام در حوزه علمیه ایجاد نشده است و هنوز حوزه های علمیه یک رشته تخصصی رسمی با عنوان انقلاب اسلامی هم در مسائل کلان انقلاب و هم در مسائل عملیاتی و مدیریتی در مکانی که خاستگاه انقلاب است ندارند.
حجت الاسلام خسروی نقش حوزه های علمیه در بیرون آمدن کشور از بن بست ها را موثر دانست و افزود: البته گروه های علمی راه اندازی شده تا به این واسطه رشته انقلاب اسلامی و معارف انقلاب اسلامی در استان ایجاد شود و بر همین اساس جلساتی برگزار شده و پیشنهادات خوبی نیز ارائه گردیده است.
وی وجود رشته ها و دروسی که تبیین گر اندیشه های سیاسی بزرگان دین باشد را برای حوزه های علمیه ضروری عنوان کرد و گفت: اندیشه های سیاسی مولای متقیان باید به صورت رسمی در حوزه علمیه که متولی اندیشه ناب علوی است تدوین و تدریس گردد و در کنار آن نیز باید اندیشه های سیاسی امام(ره) و رهبر انقلاب در دروس حوزوی گنجانده شود.
استاد سطح عالی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: باید به مباحثی چون مقایسه انقلاب اسلامی با سایر انقلاب ها و عناوینی که مرتبط با این موضوع است پرداخته شود و به ویژه علوم انسانی که منشاء تغذیه فکری جامعه و مدیریت کشور است باید به صورت مبنایی مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام خسروی وجود مباحث علوم انسانی به خصوص جامعه شناسی، روانشناسی، علوم تربیتی و فلسفه را در حوزه ضروری بیان کرد و ادامه داد: این کار حوزه است، یعنی مرجعی که هم به اسلام و هم به علوم انسانی آشنا باشد و علاوه بر آن دغدغه این کار را داشته و لذا این کار از حوزه ها برمی آید.
وی افزود: در برخی از مسائل مانند سرفصل دروس حوزه دارای ضعف است، البته رشته های تخصصی در حوزه ایجاد شده و گام های خوبی نیز برداشته شده و می توان گفت حوزه کنونی نسبت به حوزه اوایل انقلاب رشد بیشتری داشته و لذا باید نبض تفکر آینده جامعه را در دست گیرد.
انتهای پیام/